Yalıkavak Marina®, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin Türk marina sektöründeki ilk “Platinyum Kanat” destekçisi oldu.

Mart 16, 2018

2015 yılından beri UNICEF çalışmalarının değişmez destekçisi olan Yalıkavak Marina®, Aralık 2017 itibarıyla UNICEF’in Türkiye’deki ve dünyadaki dezavantajlı durumdaki çocukların yaşama ve gelişme, sağlık ve eğitim hizmetlerine ulaşma ve yaşıtlarıyla eşit haklara kavuşmaları için gerçekleştirdiği çalışmalara aktardığı düzenli fon ile ‘Platinyum Kanat’ı taktı.

Dünyada her gün 5 yaş altındaki 17 bin çocuk önlenebilir hastalıklar sebebi ile hayatını kaybediyor, ilköğretim çağındaki 58 milyon çocuk şu an okula gitmiyor; Türkiye’de 400 bine yakın çocuk tarım işçisi olarak çalıştığı için eğitim hayatına devam edemiyor, 15-19 yaş arasındaki kızların % 28.2’si toplumdan soyutlanarak temel haklarından yoksun bir şekilde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor ve % 14’ü 18 yaşından önce evlendiriliyor.

Yalıkavak Marina®, aylık olarak sağladığı düzenli fon ile UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin “Platinyum Kanat” sahibi destekçisi olarak, bu çocukların temel haklarına ve ihtiyaçlarına kavuşmaları için kalıcı değişiklik yaratan uzun soluklu çalışmaların gerçekleştirilmesine katkıda bulunuyor. Oluşturulan bu fon ile Türkiye’deki ve dünyadaki en dezavantajlı durumdaki çocukların temel ihtiyaçlarını gidermeleri, şu an ve gelecekte yaşam standartlarını iyileştirmeleri için projeler hayata geçiriyor. Yalıkavak Marina®, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’ne verdiği bu destek ile, Türkiye’deki yüzbinlerce tarım işçisi çocuğun okul hayatına kazandırılmaları, mülteci çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, engeli olan çocuklar için engelsiz bir dünya yaratılması ve erken yaşta evliliğe zorlanan, kız çocuklarının eğitimlerini tamamlamasına katkı sağlıyor.

Sosyal sorumluluk anlayışıyla topluma katma değerli hizmetler sunma hedefiyle 2015 yılından beri çalışmaları destekleyen Yalıkavak Marina®, UNICEF Türkiye Milli Komitesi’nin denizcilik sektöründeki ilk ‘Platinyum Kanat Destekçisi’ olarak tüm şirketleri kendisi ile beraber bu amaç doğrultusunda UNICEF’e destek olmaya davet ediyor.

search
close